Hotel Hartlief omgeving

phone-slide-omgeving

In de omgeving

Ons hotel is centraal gelegen in de provincie Drenthe. Een ideaal punt om hier vandaan uw fiets- of wandeltocht te beginnen. Van de vele fiets- en wandelroutes kunt u gratis gebruik maken. Uiteraard kunt u bij ons ook de knapzakroutes lopen. De steden Groningen, Assen en Emmen zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

Vestingstad Bourtange

De historische vestingstad Bourtange was tussen 1593 en 1851 een belangrijk verdedigingswerk, gemaakt in opdracht van Willem van Oranje. Na een aantal jaren een agrarisch dorp te zijn geweest werd de vesting weer in ere hersteld. In de vesting is nu het complete stadje te bekijken met een historische molen, een protestantse kerk en authentieke huisjes!


Musea

Er zijn vier musea in Vesting Bourtange. In Museum De Baracquen vind je allerlei oude gebruiksvoorwerpen. In Filmzaal De Poort is er op het witte doek een film te zien over de geschiedenis van de vesting. In de Kapiteinswoning is de tijd niet vooruit gegaan en zie je hoe het was om te leven in de vesting. Als laatste is er de Synagoge, de enig goedbewaarde synagoge langs de Nederlands-Duitse grens. Er zijn hier vooral mooie foto's te zien.

Vesting Bourtange is hartstikke leuk voor een dagje weg met familie, een bedrijfsuitje of misschien wel een vrijgezellenfeest. Kano├źn door de grachten, survivaltochten of boogschieten. Voor iedere groep een leuke activiteit. Blijven slapen kan ook. Er zijn acht logementen met bedstee en vier logementen met een normaal bed.

Adresgegevens

W. Lodewijkstraat 33
9545 PA Bourtange

Aanvullende informatie

  • Plaats: Bourtange
  • Soort: Bezienswaardigheid
  • Afstand: 33 km